Ukratko prepričane lektire

Evo kako tinejdžeri prepričavaju lektire (ukoliko ste još uvek u školi, ovo će vam možda i pomoći da bolje razumete neka dela, ali nikako ne ponavljajte ove reči pred profesorima, jer nekima od njih možda i ne bude smešno. 😉 )

ČIČA GORIO

Ćale penzos ima dve ćerke, koje ga ne jebu ni dva odsto jer misle da je ljakse. On sve šteka i daje njima, a one ga stalno muzu. Na kraju kad nije imao odakle da im nabavi repa on pukne i rikne.

MAJKA HRABROST I NJENA DECA

Keva ima troje dece koje mora da izdržava, pa prodaje vojnicima vutru i cirku. Medjutim deca su joj mentoli, pa askara otima jedno po jedno i ona na kraju postane šano dušo. U knjizi ima dosta repovanja.

SEOBE

Radi se o Srbima vojnim gastosima koji traže autonomiju k’o Čanak, međutim Švabe zabole k za njih, već ih samo iskorišćavaju za sitne repa na crno. Ovima dokurči i zapale za Rusiju. Tu se međusobno popičkaraju na “šud aj stej or šud aj gou” foru. Neki odu, neki ostanu
a Rusi ih kao i Švabe ispale za šljaku i papire.

ŽERMINAL

Ovde se, kao šatro, neki rudari Kolubare koja nije kod Lazarevca nego negde u pizdi materinoj, natežu oko nečega. Uglavnom, stalno jedu govna, bune se, ali ima i karanja, samo što oni to ne zovu karanje nego društveno koristan rad. Knjiga je u mekom povezu (korice dobre za kartonče, a papir za rolanje).

PROKLETA AVLIJA

Turski zatvor, ko u Ponoćnom Ekspresu. Upravnik zatvora žešće zajeban lik, sve ih kara, svima im se najebava keve. Dva tipa, od kojih jedan đankoza a drugi pop, šilje patku celu knjigu oko nekog Pekmez-sultana (ili dzem, marmelada, jebem li ga…) i posmatraju prolaznost života sa bočne strane. Knjiga je kratka tako da nije baš najpodesnija za potpalu, ali bi bila idealna kao podupirač za frižider ili šporet.

PROCES

Tipa u’vate drotovi bez razloga i drkaju ga kroz celu knjigu i na kraju ga sjebu do koske.

NEČISTA KRV

Tipa ožene starijom ribom. On provali da je njegov ćale ziguje, što ga totalno sjebe. Cela knjiga je sex, samo tako.

ROMEO I JULIJA

Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se smuvaju. Međutim, matorci su im veoma zajebani i uopšte se ne gotive jer rade isti biznis ali su u različitim ekipama (kao Verona i Kjevo). Zent im je da ih ne provale i da im ne ukinu kintu pa se viđaju tajno. I tako na 50 strana oni kao nesto kriju i kenjaju jedno drugom kako se vole a ne karaju se. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.

ZLOČIN I KAZNA

Neki student je stalno bez filera jer mora da plaća stan, pošto je ispušio mesto u studenjaku. Jednom prilikom je bio u bedaku, pa je uleteo kod neke babe, pune k’o brod na gajbu i overio je. Posle je uleteo u frku sa samim sobom, jer se plašio da ce murija da ga provali.
U stvari on i nije bio neki krimos već pičketina pa se na kraju sam prijavio muriji.

ILIJADA

Ta Ilijada traje ko gladna godina. Vođa jedne ekipe mazne ribu od vođe druge ekipe. Onda ovaj prvi, da ne ispadne jajara skupi ortake i opkoli ih k’o Babo Sarajevo. Ali ovi prvi ga ispuše, onako žestoko, jer su ovi drugi bili do jaja spremni. Onda jedan tip smisli kul foru da
zajebu ove druge. Šatro, kao boli ih kurac za ribu, važan im je biznis koji može da se sjebe zbog nastale frke. Da pokažu da su iskulirali, oni odu i ostave šleper cigara drugoj ekipi u kome su sakrili deo ekipe. Ovi prvi su mislili da su ih sjebali i počeli da slave. Kad su se ponapijali i udrogirali, ovi drugi su izleteli iz šlepera i najebali im se keve k’o u Mortal Combatu.

RAT I MIR

Pre 200 godina Francuzi krenu na Ruje i dodju do Moskve (kao u Pancer Generalu). Onda je dosla zima i Francuzi se posmrzavaju ko pičke i onda se napasu muda Rujama ko zec kelerabe. Knjiga ima soma strana, tu ima i neke ribe, žurke, žvaću nešto, njesra sve vreme.

Slika preuzeta sa Advance.hr