Sajt Vukajlija.com zabeležio neverovatan porast posećenosti

Ovaj sajt je jedan od najboljih primera kvalitetne i uspešne promocije putem društvenih medija

Verovatno su svi do sada već čuli za sajt Vukajlija.com, koji je postao poznat kako po svojim šaljivim definicijama slenga, tako i po demotivacionim posterima na srpskom koje redovno možete videti na Fejsbuku, Tviteru ili preko mail-a.

Vukajlija rasteOvaj naizgled sasvim običan sajt je zahvaljujući kvalitetnom sadržaju, koji dodaju kako njegovi autori, tako i posetioci, ali i fenomenalnoj viralnoj kampanji (prvenstveno preko društvenih medija) za veoma kratko vreme dosegao u sam vrh srpskog interneta, prešišavši (prema podacima Alexa) i popularne Burek forume, Krstaricu i Mondo. Naime, Vukajlija je u Srbiji trenutno na 10. mestu, a u svetu na 9.093.

Samo na Fejsbuku ima preko 160.000 fanova, a na Twitteru još 8K.

Jedan od primera Vukajlijinih definicija:

GSP erotika: Kada usled gužve, random devojka bude prinuđena da svoje grudi prisloni na šipku, baš tamo gde se držite. – Mare, silazimo sada, stigli smo. – Jok, idem ja još jednu.

Njihovo ime je verovatno nastalo tako što su se setili čestog lapsusa ljudi koji su popularni leksikon stranih reči i izraza, čiji je autor Milan Vujaklija, zvali Vukajlija. Naravno, Vukajlija je obradila i Vujakliju.

Vukajlija - Alexa statistika