Izložba stripova Marka Somborca na Kalemegdanu

Blic strip - Izložba Marka SomborcaIzložba radova autora Blic stripa, Marka Somborca otvorena je večeras na Savskom šetalištu na Kalemegdanu u okviru ovogodišnjeg 20. Beogradskog letnjeg festivala – BELEF-a. Mnogi poznati likovi, kako političari, tako i druge medijske ličnosti prodefilovale su u poslednjih nekoliko godina kroz stripove Marka Somborca. Ova izložba je između ostalog i dobar način da se podsetimo naše najsvežije istorije.

U okviru postavke, kratko i jasno nazvane, „Izložba Marka Somborca“, autor će izložiti oko 80 stripova od sada već oko 1.500, koje je radio za “Blic”, “NIN” i “Auto Bild”.

Na panoima veličine 1,80 puta 1,20 metara predstaviće stripove koje smatra najboljima i koji su naišli na dobar prijem kod čitaoca, a na jednom panou biće crteži iz NIN-a i “Auto Bilda”.

Izložba će trajati do 1. avgusta, a posetioci će moći da se prisete nekih starijih radova, da se upoznaju sa procesom razvoja stripa – od skice do realizacije, pogledaju Somborčeve nedovršene skice političara, kao i postere na temu stripa.

Izložba stripova Marka Somborca

Izvor: 24 Sata, Blic